Hyra bostad

Godset har en historia som sträcker sig över 370 år och fastighetsförvaltningen är en viktig del av denna historia. Att bo på Kiplingeberg innebär idag en unik möjlighet att bo i en rofylld miljö med närhet till fantastisk natur och samtidigt känna stadens puls. Med endast tjugo minuter till Uppsala och en timme till Stockholm kan du enkelt kombinera det bästa av två världar.

Vi har hus för såväl åretruntboende som fritidsboende. Flera av husen är belägna i en vacker herrgårdsmiljö med stora trädgårdar. Du kan välja mellan att hyra våra hus möblerade eller omöblerade och för dig som önskar kan vi även erbjuda tilläggstjänster i form av löpande underhållsarbete och trädgårdsservice (t.ex. att klippa gräs och kratta löv, rensa rabatter och hängrännor samt att beskära buskar och träd) eller hushållsarbete såsom städning och fönsterputsning. Vi gör det helt enkelt lättare att bo på landet.

Till gården hör även Väsbylund Byggnadsvård & Gårdsbutik, Edenhof golfbana samt Bemersberg och Gullögla ridsportanläggningar. Förutom golf och ridning finns det på egendomen också goda möjligheter till skogspromenader, bär- och svampplockning  och andra naturupplevelser. På vintern finns även tillgång till fina längdskidåkningsspår på golfbanan.

Lediga hus

Björnhuvud

Bostadslägenheten Björnhuvud blir ledig för inflyttning 1 december 2022 (möjlighet till snabbare inflyttning kan finnas). Huset ligger, tillsammans med två andra bostadshus, otroligt fint beläget i anslutning till gårdscentrum på Kiplingeberg med utsikt över hästhagar och på promenadavstånd till Väsbylund Byggnadsvård & Gårdsbutik (www.vasbylund.se).

Lägenheten, som är på ca 80 kvm, består av ett rum och kök på bottenvåningen samt ett rum, möblerbar hall och badrum på övervåningen. Till lägenheten hör även en källare om ca 40 kvm med bra förvaringsutrymmen. Lägenheten är välhållen i äldre stil.

Huset värms med direktverkande el och det finns optofiber för bredbandsanslutning i huset.

Till huset hör en stor trädgård med avskilt läge. Busshållplats (buss nr 105) ligger i nära anslutning till huset.

Huset kommer att hyras ut på korttidskontrakt och hyran uppgår till 8.200 kr/mån (kallhyra).

Vi söker dig med fast inkomst och ordnade förhållanden. Vid intresse maila fastighet@kiplingeberg.se.

Gullögla

Under våren 2023 kommer bostadshuset Gullögla att bli ledigt för uthyrning. Huset utgör mangårdsbyggnad på Gullögla gård och ligger vackert beläget i en naturskön omgivning invid Edenhof golfbana.

Huset har ca 201 kvm boyta fördelat på två våningsplan och är uppfört i slutet av 1800-talet. Det totalrenoverades 2012 och håller idag en hög standard med genomgående ljus interiör. Huset, som är på fem rum och kök, är mycket väldisponerat med en separat sovavdelning med tre sovrum och badrum på övervåningen och en bottenvåning med sällskapsrum i form av matsal och vardagsrum med braskamin samt kök, hall med gästtoalett och groventré med tvättstuga.

Huset värms med braskamin, luftvärmepump och direktverkande el. Energideklaration upprättades i juni 2016 och finns att tillgå vid intresse.

Till huset hör en större trädgård med fruktträd och ett litet uthus samt garageplats.

Mer information och bilder kommer att läggas upp under början av 2023.

Vi söker dig med fast inkomst och ordnade förhållanden. Vid intresse maila fastighet@kiplingeberg.se.