Hyra bostad

Kiplingebergs gods har en historia som sträcker sig över 370 år och fastighetsförvaltningen är en viktig del av denna historia. Att bo på Kiplingeberg innebär idag en unik möjlighet att bo i en rofylld miljö med närhet till fantastisk natur och samtidigt känna stadens puls. Med endast tjugo minuter till Uppsala och en timme till Stockholm kan du enkelt kombinera det bästa av två världar.

Vi har hus för såväl åretruntboende som fritidsboende. Flera av husen är belägna i en vacker herrgårdsmiljö med stora trädgårdar. Du kan välja mellan att hyra våra hus möblerade eller omöblerade och för dig som önskar kan vi även erbjuda tilläggstjänster i form av löpande underhållsarbete och trädgårdsservice (t.ex. att klippa gräs och kratta löv, rensa rabatter och hängrännor samt att beskära buskar och träd) eller hushållsarbete såsom städning och fönsterputsning. Vi gör det helt enkelt lättare att bo på landet.

Till gården hör även Väsbylund Byggnadsvård & Gårdsbutik, Edenhof golfbana samt Bemersberg och Gullögla ridsportanläggningar. Förutom golf och ridning finns det på egendomen också goda möjligheter till skogspromenader, bär- och svampplockning  och andra naturupplevelser. På vintern finns även tillgång till fina längdskidåkningsspår på golfbanan.

Lediga hus

Närlinge

Huset utgjorde tidigare mangårdsbyggnaden på Närlinge fideikommiss och gården har en historia som sträcker sig ända tillbaka till 1700-talet. Man kan fortfarande ana den gamla gårdsbilden med en vacker allé som leder in från landsvägen och förbi huset, kantad av äldre ekonomibyggnader.

Huset renoverades våren 2022 och håller idag en hög standard med ljus interiör och solida materialval. I huset, som har en boyta om ca 175 kvm plus en källare om ca 104 kvm, finns fem rum som med fördel kan användas som sovrum och/eller arbetsrum, ett rymligt ”bondkök”, ett stort vardagsrum med öppen spis och utgång till en altan samt ett badrum och en gästtoalett. Huset är välplanerat med sovrum och badrum på övervåningen samt kök, sällskapsrum och gästtoalett på bottenvåningen. I källaren finns bl.a. en bastu, tvättstuga, skafferi, förråd och en stor gillestuga (perfekt för t.ex. pingis eller biljard).

Huset värms med en värmepump som installerades 2018. Energibesiktning genomfördes 2016 och energideklaration finns att tillgå vid intresse. Efter att energibesiktningen gjordes har energiförbättrande åtgärder genomförts, såsom byte av värmepanna och tilläggsisolering.

I huset finns optofiber för bredbandsanslutning. Hyran uppgår till 18.500 kr/mån (kallhyra). Som hyresgäst står du själv kostnaden för uppvärmning, hushållsel och sophämtning.

Huset blir ledigt för inflyttning den 1 augusti (möjlighet till tidigare inflyttning finns).

Till huset hör en stor trädgård och ett garage med avskilt läge utan grannar inpå knuten. Busshållplats (buss nr 821) stannar ca 1 km från huset.

Vi söker dig med fast inkomst och ordnade förhållanden. Vid intresse maila fastighet@kiplingeberg.se.

Gråbo

Bostadshuset Gråbo ligger i allén som leder upp till mangårdsbyggnaden på Kiplingeberg, granne med gårdens fruktträdgård. Huset, som är på ca 219 kvm, har tre sovrum, två badrum och en större möblerbar hall på övervåningen samt kök, matrum, vardagsrum, gästrum/kontor, rymlig hall med separat köksingång och gästtoalett på bottenvåningen.

Huset har vattenburen värme och värms med värme från gårdens värmecentral (biokolpanna). Huset energibesiktigades 2016 och energideklaration finns att tillgå vid intresse. I huset finns optofiber för bredbandsanslutning.

Till huset hör en stor trädgård med syrénhäckar och ett uthus.

Hyran uppgår till 18.900 kr/mån (kallhyra). Huset blir ledigt för inflyttning den 1 september (möjlighet till tidigare inflyttning finns).

Busshållsplats (buss nr 105) ligger i nära anslutning till huset.

Det finns även möjlighet till lösdriftsplats för islandshäst i anslutning till bostadshuset där vi kan erbjuda stora hagar med naturbete och skog, uppvärmd sadelkammare, fina ridvägar och en upplyst ridbana på 20×40 m.

Bara några hundra meter från huset hittar du Väsbylund Gårdsbutik & Byggnadsvård samt Svelato gelateria som säljer lokalproducerade livsmedel och gelato. Edenhof golfbana ligger ca 1 km från huset med möjlighet till fina golfrundor på sommaren och längdskidåkning på vintern.

Vi söker dig med fast inkomst och ordnade förhållanden. Vid intresse maila fastighet@kiplingeberg.se.

Björnhuvud

Bostadslägenheten Björnhuvud finns ledigt för inflyttning. Huset ligger, tillsammans med två andra bostadshus, otroligt fint beläget i anslutning till gårdscentrum på Kiplingeberg med utsikt över hästhagar och på promenadavstånd till Väsbylund Byggnadsvård & Gårdsbutik (www.vasbylund.se).

Lägenheten, som är på ca 80 kvm, består av ett rum och kök på bottenvåningen samt ett rum, möblerbar hall och badrum på övervåningen. På övervåningen finns en liten balkong i öster/söder-läge. Till lägenheten hör även en källare om ca 40 kvm med bra förvaringsutrymmen. Lägenheten är välhållen i äldre stil.

Huset värms med direktverkande el och det finns optofiber för bredbandsanslutning i huset. Energideklaration upprättades 2016 och finns att tillgå vid intresse.

Till huset hör en stor trädgård med avskilt läge. Busshållplats (buss nr 105) ligger i nära anslutning till huset.

Huset kommer att hyras ut på korttidskontrakt och hyran uppgår till 7.950 kr/mån (kallhyra men inklusive varmvatten).

Vi söker dig med fast inkomst och ordnade förhållanden. Vid intresse maila fastighet@kiplingeberg.se.