Hyra bostad

Godset har en historia som sträcker sig över 370 år och fastighetsförvaltningen är en viktig del av denna historia. Att bo på Kiplingeberg innebär idag en unik möjlighet att bo i en rofylld miljö med närhet till fantastisk natur och samtidigt känna stadens puls. Med endast tjugo minuter till Uppsala och en timme till Stockholm kan du enkelt kombinera det bästa av två världar.

Vi har hus för såväl åretruntboende som fritidsboende. Flera av husen är belägna i en vacker herrgårdsmiljö med stora trädgårdar. Du kan välja mellan att hyra våra hus möblerade eller omöblerade och för dig som önskar kan vi även erbjuda tilläggstjänster i form av löpande underhållsarbete och trädgårdsservice (t.ex. att klippa gräs och kratta löv, rensa rabatter och hängrännor samt att beskära buskar och träd) eller hushållsarbete såsom städning och fönsterputsning. Vi gör det helt enkelt lättare att bo på landet.

Till gården hör även Väsbylund Byggnadsvård & Gårdsbutik, Edenhof golfbana samt Bemersberg och Gullögla ridsportanläggningar. Förutom golf och ridning finns det på egendomen också goda möjligheter till skogspromenader, bär- och svampplockning  och andra naturupplevelser. På vintern finns även tillgång till fina längdskidåkningsspår på golfbanan.

Lediga hus

Gråbo

Bostadshuset Gråbo ligger i allén som leder upp till Kiplingebergs corps de logi, granne med gårdens fruktträdgård. Huset, som är på ca 219 kvm, har tre sovrum, två badrum och en större möblerbar hall på övervåningen samt kök, matrum, vardagsrum, gästrum/kontor, rymlig hall och gästtoalett på bottenvåningen.

Till huset hör också en stor trädgård med syrénhäckar och ett uthus. Busshållsplats (buss nr 105) ligger i nära anslutning till huset. Huset har vattenburen värme och värms upp med värme från gårdens biokolanläggning. Huset energibesiktigades 2016 och energideklaration finns att tillgå vid intresse. I huset finns optofiber för bredbandsanslutning.

Huset blir ledigt för inflyttning 1 oktober 2022.

Vid intresse maila fastighet@kiplingeberg.se.

Huvudbyggnaden på Närlinge

Vi söker nu nya trevliga och skötsamma hyresgäster till huvudbyggnaden på Närlinge gård!

Gården utgjorde tidigare ett eget fideikommiss och har funnits i familjen von Engeström ända sedan 1700-talet. Idag är den helt integrerad med Kiplingeberg och verksamheterna bedrivs gemensamt på gårdarna. Man kan fortfarande ana den gamla gårdsbilden med en vacker allé som leder in från landsvägen och förbi huset, kantad av äldre ekonomibyggnader. Huset ligger strax utanför Björklinge i en lantlig miljö ca 2 mil från Uppsala.

Huset är under renovering och beräknas vara klart för inflyttning i augusti/september. Det håller idag en hög standard med ljus interiör och solida materialval. I huset, som har en boyta om ca 175 kvm plus en källare om ca 104 kvm, finns fem rum som med fördel kan användas som sovrum och/eller arbetsrum, ett rymligt ”lantkök”, ett stort vardagsrum med öppen spis och utgång till en altan samt ett badrum och en gästtoalett. Huset är välplanerat med sovrum och badrum på övervåningen samt stor hall, kök, vardagsrum, sovrum/kontor och gästtoalett på bottenvåningen. I källaren finns bl.a. en bastu, tvättstuga, skafferi, förråd och en stor gillestuga (perfekt för exvis pingis eller biljard).

Huset värms med en jordvärmepump som installerades 2018. Energibesiktning genomfördes 2016 och energideklaration finns att tillgå vid intresse. I huset finns optofiber för bredbandsanslutning. Hyran uppgår till 18.400 kr kr/mån (kallhyra). Huset blir ledigt för inflyttning den 1 september (möjlighet till snabbare inflyttning finns).  

Till huset hör en stor trädgård och ett garage med avskilt läge utan grannar inpå knuten. Buss (nr 821) stannar ca 1 km från huset.

Vi söker dig med fast inkomst och ordnade förhållanden. Vid intresse maila fastighet@kiplingeberg.se.