Hyra bostad

Kiplingebergs gods har en historia som sträcker sig över 370 år och fastighetsförvaltningen är en viktig del av denna historia. Att bo på Kiplingeberg innebär idag en unik möjlighet att bo i en rofylld miljö med närhet till fantastisk natur och samtidigt känna stadens puls. Med endast tjugo minuter till Uppsala och en timme till Stockholm kan du enkelt kombinera det bästa av två världar.

Vi har hus för såväl åretruntboende som fritidsboende. Flera av husen är belägna i en vacker herrgårdsmiljö med stora trädgårdar. Du kan välja mellan att hyra våra hus möblerade eller omöblerade och för dig som önskar kan vi även erbjuda tilläggstjänster i form av löpande underhållsarbete och trädgårdsservice (t.ex. att klippa gräs och kratta löv, rensa rabatter och hängrännor samt att beskära buskar och träd) eller hushållsarbete såsom städning och fönsterputsning. Vi gör det helt enkelt lättare att bo på landet.

Till gården hör även Väsbylund Byggnadsvård & Gårdsbutik, Edenhof golfbana samt Bemersberg och Gullögla ridsportanläggningar. Förutom golf och ridning finns det på egendomen också goda möjligheter till skogspromenader, bär- och svampplockning  och andra naturupplevelser. På vintern finns även tillgång till fina längdskidåkningsspår på golfbanan.

Lediga hus

Under våren/sommaren kommer vi att ha flera hus lediga för uthyrning.

Uvlunge

Ett idylliskt boende i det lilla bysamhället Uvlunge/Risby (ca 3 mil norr om Uppsala, ca 25 min med bil till Uppsala)

Bostadshuset Uvlunge blir ledigt för inflyttning under försommaren 2024. Huset utgör mangårdsbyggnad på en gård med en vacker gårdsmiljö belägen i det lilla bysamhället Uvlunge (mellan Viksta och Vendel) med en naturskön omgivning med skog och ängar intill husknuten.

Huset, som är helt nyrenoverat, har ca 170 kvm boyta fördelat på två våningsplan plus källare. Huset har en trevlig planlösning med rymliga, ljusa rum som alla har stora fönster. På bottenvåningen finns sällskapsrum i form av vardagsrum med öppen spis, matsal och sovrum/kontor samt kök och hall med gästtoalett. På övervåningen finns tre sovrum och ett helt nytt badrum (med golvvärme). I källaren finns tvättstuga, förråd och skafferi.

Huset har vattenburen värme och en nyinstallerad värmepump från NIBE. Huset energibesiktigades 2023 och energideklaration finns att tillgå vid intresse. I huset finns optofiber för bredbandsanslutning. Husdjur tillåtet efter överenskommelse.

Till huset hör också en stor trädgård med fruktträd, häckar och buskar samt även gårdens f.d. brygghus (ca 35 kvm) som med fördel kan användas som övernattningsboende eller enklare hemmakontor. Busshållsplats (buss nr 103) ligger i nära anslutning till huset.

Hyran uppgår till 15.400 kr/mån (kallhyra). Huset blir ledigt för inflyttning under försommaren 2024 och kommer att hyras ut för en period om ca två år.

Möjlighet finns att även hyra större förråd, garage, maskinhall och verkstad samt betesmark för djurhållning.

Vi söker dig med fast inkomst och ordnade förhållanden. Vid intresse maila fastighet@kiplingeberg.se.

Gråbo

Bostadshuset Gråbo ligger i allén som leder upp till Kiplingebergs corps de logi, granne med gårdens fruktträdgård. Huset, som är på sex rum och kök, ca 219 kvm, är mycket väldisponerat med en separat sovavdelning med tre sovrum, en större möblerbar hall och två badrum på övervåningen samt kök, matrum, vardagsrum, gästrum/kontor, rymlig hall och groventré med gästtoalett på bottenvåningen. I vardagsrummet finns öppen spis.

Huset har vattenburen värme och värms med värme från gårdens värmecentral (biokolpanna). Huset energibesiktigades 2016 och energideklaration finns att tillgå vid intresse. I huset finns optofiber för bredbandsanslutning. Hyran uppgår till 21.250 kr/mån (varmhyra). Husdjur tillåtet efter överenskommelse.

Huset blir ledigt för inflyttning den 1 september 2024 (möjlighet till tidigare inflyttning finns).

Till huset hör också en stor trädgård med syrénhäckar och ett uthus. Busshållsplats (buss nr 105) ligger i nära anslutning till huset. Från huset är det fem minuters promenad till Väsbylund Byggnadsvård & Gårdsbutik och Svelato där det går att köpa lokalproducerade livsmedel från gården och italiensk gelato.

Det finns även möjlighet till lösdriftsplats för islandshäst i anslutning till bostadshuset där vi kan erbjuda stora hagar med naturbete och skog, uppvärmd sadelkammare, fina ridvägar och en upplyst ridbana på 20×40 m.

Vi söker dig med fast inkomst och ordnade förhållanden. Vid intresse maila fastighet@kiplingeberg.se.