Fastigheter & byggnadsvård

Till fastighetsförvaltningen räknar vi vård och utveckling av våra kulturmiljöer, förvaltning av egendomens omkring 80 byggnader och anläggningar samt ett antal markupplåtelser för olika ändamål.

Vi hyr ut åretruntbostäder och sommartorp liksom kalla och uppvärmda lokaler. Markupplåtelser gäller allt från mobilmast till fröplantage.

Det är en utmaning men också en stor glädje i att förvalta levande byggnader och miljöer från fem olika århundraden. Vi känner oss priviligierade över att få bo och verka i en sådan miljö och att få dela den med alla som bor hos oss, arbetar hos oss och besöker oss!

Våra mål med fastighetsförvaltningen

  • Att hitta användningsområden för alla byggnader för att möjliggöra underhåll och bevarande av våra gårdsmiljöer.
  • Att välja miljövänliga material och metoder vid underhåll som harmonierar med byggnadernas ursprung och karaktär.
  • Att minimera vår negativa miljöpåverkan genom att alltid söka tillämpa best practice och bästa tillgängliga teknik för bland annat avloppsrening, vattenhushållning och energieffektivitet.

Byggnadsvård & Gårdsbutik

I april 2017 slog vi upp portarna till Väsbylund Byggnadsvård & Gårdsbutik!
 
Butiken ger nytt liv åt gamla Väsbylunds folkskola, som varit stängd sedan 60-talet men fortfarande har sina skolsalar kvar. Vi hade länge sökt en lämplig verksamhet för den gamla skolan och det var med stor glädje som vi tog över Uppsala Fönsterhantverks fina butik för att driva den vidare i Väsbylund.
 
I byggnadsvårdsbutiken hittar du allt du behöver för att bygga, renovera och inreda ditt hus, såväl invändigt som utvändigt. Här finns även inredning för gammal och ny miljö. Hos oss hittar du bland annat färg, såpa, oljor, kitt, pigment, penslar, skrapor och andra handverktyg, drev, tätningslister, smidesprodukter och beslag från tillverkare och leverantörer som Ottossons färgmakeri, Falu Rödfärg, Wibo färg, Selder & Co, Gysinge Byggnadsvård, Kulturbelysning, Eskilstuna kulturbeslag, Isolina, Tärnsjö garveri och Qvesarum. Vi har även Badex sortiment för kök och badrum och inredningsdetaljer.
Vi breddar hela tiden sortimentet så tveka inte att höra av dig om det är något du saknar! 
I gårdsbutiken erbjuder vi vilt (bland annat dovhjort, kronhjort, rådjur och vildsvin) från Kiplingeberg och andra lokalproducerade livsmedel från småskaliga mathantverkare som vi valt ut med omsorg.

Från och med december 2021 hittar du även Svelato i gårdsbutiken. Svelato är ett litet företag som startats och drivs av Benyaa de Kartzow. I gårdsbutiken gör hon en fantastisk gelato på närproducerade råvaror. Du kan njuta av kaffe och glass på plats hos oss eller ta med glass hem.

Kontaktuppgifter Väsbylund Byggnadsvård & Gårdsbutik

Epost: info@vasbylund.se
Telefon: 070-7331873
Vi lägger löpande ut information på Facebook och Instagram under “Väsbylund Byggnadsvård”. Följ oss gärna där!
fullsizeoutput_381d