Naturturism & event

Kom och upptäck vår storslagna natur!

Vi anordnar större och mindre arrangemang för företag och privata grupper. Alla evenemang skräddarsys efter just ert önskemål och kan innehålla en eller fler aktiviteter.

Här är några exempel på vad vi kan erbjuda:

  • Viltsafari
  • Fotosafari
  • Skogsexkursioner
  • Jakt & skytte (lerduveskytte & kulskytte)
  • Omhändertagande av vilt (från skog till bord)
  • Hundträningar & hundtävlingar
  • Ridning
  • Golf

Evenemangen kan kombineras med konferens, kost och logi.

Vi kan erbjuda flera olika lokaler och ni kan välja det som passar just ert sällskap bäst. Ni kan hålla till i en av herrgårdens flyglar, i vår jaktmatsal som ligger i den gamla smedjan eller varför inte i ett av de gamla sädesmagasinen från mitten på 1600-talet eller tidigt 1800-tal. I samarbete med Edenhof Restaurang kan vi även erbjuda lokaler vackert belägna i en naturskön omgivning i anslutning till Edenhof golfbana.

Vi upplåter även mark för olika ändamål såsom hundträningar & -tävlingar och airsoftspel.

Är du intresserad av att besöka oss kontakta oss gärna per mail.

Samarbete med Elles Utemat

Under 2022 inleder vi ett spännande samarbete med Elles Utemat!

Elle är en passionerad utekock som älskar eld, skog och svampplockning och tillsammans håller vi nu på att bygga upp en magisk plats för utematlagning och events. Gå gärna redan nu in på Elles jättefina hemsida och låt er inspireras av matlagning och bushcraft i alla dess former. 

Här är ett axplock av det som händer under 2022

Retrieverträning

Helena & Fredrik Lindström driver Reedsweeper’s Gundogs med uppfödning av labrador retriever och cocker spaniel av jakttyp. De har också en utvecklad kursverksamhet för jakthundar och dess ägare och håller ett antal kurser på Kiplingeberg.

“Vår målsättning är att hålla kurser av hög kvalitet, där varje deltagare utvecklas tillsammans med sin hund. Vi lägger stor vikt vid att hitta verktyg och metoder för att träningen ska bli så effektiv och rolig som möjligt. Vårt motto är: det är alltid enklare att göra rätt från början än att rätta till felen i efterhand!”

Ett axplock av tidigare aktiviteter 

Flatcoated Retriever WT 2019

Den 14 april arrangerar FRK Östra ett Working Test på Kiplingeberg. Tävlingen är öppen för alla retrieverraser. Mer information hittar ni på FRK Östras hemsida. Varmt välkomna önskar vi alla deltagare och åskådare!

Retrieverträning

Helena & Fredrik Lindström driver Reedsweeper’s Gundogs med uppfödning av labrador retriever och cocker spaniel av jakttyp. De har också en utvecklad kursverksamhet för jakthundar och dess ägare och håller ett antal kurser på Kiplingeberg.

Swedish Gundog League – WT Novice stake och Open stake

Den 17-18 augusti arrangerar Swedish Gundog League ett Working Test på Kiplingeberg. Working test är ett prov där jaktliga situationer simuleras och apportobjekten är dummies. Prövningen görs efter samma mönster/ordning som på Field Trial och SGL tillämpar ett brittiskt provsystem med bedömningar i enlighet med The Kennel Clubs Field Trial Rules and regulations.

Apportera för Livet 2018

Sommaren 2017 fick vi frågan från Helena och Fredrik Lindström, Reedsweepers Gundogs, om vi kunde tänka oss att ställa upp med mark till tävlingen Apportera För Livet 2018. Vi tvekade inte en sekund utan svarade omedelbart ja på frågan. Det är många som dagligen drabbas av cancer antingen själva eller genom nära anhöriga och vänner. En av våra hundar kommer från en uppfödare som hette Sören Norén (kennel Justlike). Sören var en nära vän och granne till oss och som vi hade förmånen att få samarbeta med under många år tills han tragiskt gick bort i cancer för några år sedan. Att få möjlighet att bidra till en hundtävling som genomförs till förmån för Cancerfonden kändes därför väldigt bra!

Apportera för livet 2018 gick av stapeln den 12-13 maj, två varma och soliga dagar då sommaren verkligen gjorde sitt intåg. Tävlingen arrangerades av Helena och Fredrik Lindström, Reedsweeper’s Gundogs, med stab. Totalt kom 137 lag till start och därtill en mängd besökare och utställare. Läs gärna mer om evenemanget på AFL.

Insamlingsmålet för AFL 2018 var satt till 250 000 kr och det slogs verkligen med råge – smått fantastiska 355 870 kr samlades in till Cancerfonden! Utan alla givmilda och generösa sponsorer, deltagare, domare, arrangörer, besökare och andra hade det inte gått – tusen varma tack till er!

Flatcoated Retriever WT 2018

Swedish Gundog League – WT Novice stake och Open stake 2018