Nyheter

Trädgårdsmästare

Våra verksamheter expanderar och vi söker nu en trädgårdsmästare till vår fastighets- och skogsförvaltning.

Tjänsten är flexibel och kan anpassas efter intresse och kompetens. Vi tänker oss att arbetsuppgifterna under sommarhalvåret ska vara huvudsakligen inriktade på skötsel av park, trädgård, alléer och grönytor. Vi vill restaurera våra parkmiljöer på Kiplingeberg och söker någon som vill göra detta tillsammans med oss.

Under vinterhalvåret är vår tanke att fokus ska ligga på skogsvård. Vi bedriver ett omfattande skogsbruk på Kiplingeberg och vill lyfta både produktions- och naturvårdsbestånd genom en satsning på högre kvalitet i åtgärder i unga bestånd.

Läs gärna mer om tjänsten här https://www.gronajobb.se/jobb/unpublished/172736

Är du den vi söker?

Välkommen med din ansökan, inklusive CV, till ansokan@kiplingeberg.se. Ansökningar utvärderas löpande.

Har du några frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta Jakob von Engeström, jakob@kiplingeberg.se, 0707455044.

Maskinförare sökes

Våra verksamheter expanderar och vi söker nu en maskinförare.

Vi söker därför i första hand en skicklig maskinförare till jordbruket, gärna med sprutcertifikat, motorsågskörkort och erfarenhet av maskinunderhåll. Tjänsten är flexibel och kan utformas efter intresse och kompetens. Växtodling, markberedning, dikesrensning, viltförvaltning, anläggningsarbete i fastighetsförvaltningen samt annat fastighetsunderhåll kan ingå. Vi lägger stor vikt vid intresse för de areella näringarna, ansvarstagande, självständighet och en vilja till ständig utveckling och förbättring.

Läs gärna mer om tjänsten i Kiplingeberg – Maskinförare annons 2023.

Är du den vi söker?

Välkommen med din ansökan, inklusive CV, till ansokan@kiplingeberg.se. Ansökningar utvärderas löpande.

Har du några frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta Jakob von Engeström, jakob@kiplingeberg.se, 0707455044, eller driftledare Michael Johansson, michael@kiplingeberg.se, 0709917178.

Tjänsten är nu tillsatt och vi tackar för det stora intresset!/2023-02-04

Bostadshus uthyres!

Bostadshuset Erikas

Bostadshuset Erikas blir ledigt för uthyrning 1 juni 2021. Möjlighet till snabbare tillträde kan finnas. Huset är på ca 80 kvm med två sovrum, kök och vardagsrum med utgång till en stor altan i söder- och västerläge samt ett badrum och en gästtoalett. För mer information och bilder, se under Fastighet/hyra bostad.

Huset är nu uthyrt och vi tackar alla som visat intresse./2021-05-01

Bostadshus uthyres

Bostadshuset Gråbo

Bostadshuset Gråbo ligger i allén som leder upp till Kiplingebergs corps de logi, granne med gårdens fruktträdgård. Huset, som är på ca 219 kvm, har tre sovrum, två badrum och en större möblerbar hall på övervåningen samt kök, matrum, vardagsrum, gästrum/kontor, rymlig hall och gästtoalett på bottenvåningen. Mer information hittar ni under fastighet/hyra bostad.

Huset är nu uthyrt och vi tackar för alla som visat intresse för huset! /2020-12-06

Bostadshus uthyres

Bostadshuset Nybygget

Bostadshuset Nybygget har genomgått en totalrenovering och blir ledigt för inflyttning under hösten 2020. Huset ligger, tillsammans med två andra bostadshus, otroligt fint beläget granne med Kiplingebergs corps de logi och med utsikt över hästhagar. Huset är på ca 125 kvm och består av fem rum och kök. Mer information hittar ni under fastighet/hyra bostad.

Bostadshuset är nu uthyrt och vi tackar alla som visat intresse./2020-12-11

Ny verksamhetsutövare på Bemersberg ridanläggning

Den 1 juli 2020 fick vi en ny verksamhetsutövare på Bemersberg ridanläggning, strax norr om Bälinge.

Varmt välkomna säger vi till Hammarbyhästar med Anne Fornstedt och Andreas Hofmann i spetsen. Anne och Andreas är båda kända profiler i islandshästvärlden och på Bemersberg kommer de att kunna erbjuda det mesta för dig och din islandshäst; privat- och/eller gruppträning, ridskola, tillridning, inackordering (uppställning och/eller lösdrift) liksom förmedling vid köp och försäljning. Läs gärna mer om Hammarbyhästars verksamhet på www.hammarbyhästar.se.

Tidigare verksamhetsutövare, Bälinge Ryttarförening, har valt att fortsätta sin verksamhet på Lilla Blomsberg, vid Svista strax norr om Uppsala, och vi önskar Bälinge Ryttarförening lycka till på den nya anläggningen! Läs gärna mer om Bälinge Ryttarförenings verksamhet på www.balingerf.se.

Närproducerat från Signhildsbergs gård

Vi utökar utbudet i gårdsbutiken med fint närproducerat nöt- och lammkött från Signhildsbergs gård (www.signhildsberg.se). Gården ligger vid Mälaren i Håtuna, Upplands-Bro, och drivs av Anna och Peter Holm. Verksamheten på gården består idag av spannmålsodling, nöt- och lammuppfödning, skogsbruk och fastighetsförvaltning. Anna och Peters målsättning är att förvalta och driva gården på ett hållbart sätt, både miljömässigt och ekonomiskt, så att kommande generationer ska ha möjlighet att fortsätta att leva och verka där. Inte helt olikt oss själva och vår egen vision 🙂

Deras köttproduktion är småskalig. De har cirka 30 får och 30 dikor av rasen Aberdeen Angus. För att leva så naturligt som möjligt äter djuren bara gräs. På sommaren går de på naturbeten invid Mälaren, som håller landskapet öppet och bidrar till biologisk mångfald. På vintern går de på lösdrift i ladugården där de endast äter ensilerat gräs från gården.

Vi är väldigt glada över samarbetet och att kunna erbjuda detta fina närproducerade nöt- och lammkött i gårdsbutiken.

Bostadshus uthyres!

Bostadshuset Erikas

Bostadshuset Erikas blir ledigt för uthyrning 1 maj 2020. Möjlighet till snabbare tillträde kan finnas. Huset är på ca 80 kvm med två sovrum, kök och vardagsrum med utgång till en stor altan i söder- och västerläge samt ett badrum och en gästtoalett. För mer information och bilder, se under Fastighet/hyra bostad.

Huset är nu uthyrt och vi tackar för allt intresse! /2020-02-27

Bostadshus uthyres!

Bostadshuset Rahms

Bostadshuset Rahms är ett hus som liknar en riktig hälsingegård och som ligger mitt i byn Bälinge-Väsby på Kiplingeberg, granne med Väsbylund Byggnadsvård & Gårdsbutik (www.vasbylund.se). Huset är på ca 132 kvm och består av fem rum och kök. Huset är ledigt för uthyrning med omgående inflyttning. Mer information hittar ni under fastighet/hyra bostad.

Uppdatering 2019-10-17: Huset är nu uthyrt. Det har varit ett enormt intresse och vi tackar alla som hört av sig.

Bostadshus uthyres

Bostadshuset Sweitz

Bostadshuset Sweitz ligger granne med Väsbylund Byggnadsvård & gårdsbutik, mitt i byn Bälinge-Väsby på Kiplingeberg. Huset är på ca 70 kvm och består av tre rum och kök. Huset är ledigt för uthyrning från första november 2019. Mer information hittar ni under fastighet/hyra bostad.

Huset är nu uthyrt och vi tackar alla som visat intresse! /2019-08-16