Kiplingeberg vilt & gårdsbutik

På Kiplingeberg har vi i alla tider tagit hand om det vilt som fälls på markerna under jaktsäsongen. I vår gårdsbutik – Väsbylund Byggnadsvård & Gårdsbutik – har vi möjlighet att i liten skala dela med oss av denna fantastiska tillgång till restauranger och privatpersoner i Mälardalen som värdesätter närproducerat och klimatsmart viltkött av högsta kvalitet.

Klövviltet på Kiplingeberg lever av vad naturen ger dem under vår, sommar och höst och stödutfodras endast under vintern med ensilage från våra egna vallar. Allt viltkött veterinärbesiktigas och hängmöras före styckning. Vi saluför styckdetaljer, rökt viltkött och viltkorv av älg, kronhjort, dovhjort, rådjur, vildsvin och mufflon samt vildfågel som gräsand, fasan och duva.

Öppettider gårdsbutiken: Se www.vasbylund.se

Hitta hit: Väsbylund Byggnadsvård & Gårdsbutik, Bälinge-Väsby 6, 743 86 Bälinge. Gårdsbutiken ligger i en gammal skolbyggnad i Bälinge-Väsby, alldeles granne med gårdscentrum. Skyltar finns från landsvägen. Klicka här för karta.

Önskar ni beställa i förväg gör ni det enklast per epost till vilt@kiplingeberg.se eller per telefon 070-9917178 till viltmästare Michael Johansson. Beställningar kan ni välja att hämta i gårdsbutiken eller få hemlevererat (leverans sker enligt överenskommelse i Uppsala- och Stockholmsregionen).

Samarbetspartners

Vi har många fantastiska kunder och samarbetspartners som brinner för lokalproducerade och högkvalitativa råvaror. Det är med stolthet vi samarbetar med bland annat följande personer och företag:

Lux Dag för Dag & Henrik Norström, Stockholm

Eklundshof & familjen Bennbom, Uppsala

Bryggeriet Ångkvarn & Erik Bennbom, Uppsala

Elles Utemat, Uppsala

Uppsala Saluhall & Svenssons krogar, Uppsala

Cajsas kök & Cajsa Johansson, Uppsala

Landshövdingen & Uppsala slott, Uppsala

Närproducerade livsmedel

I gårdsbutiken säljer vi även andra småskaligt närproducerade livsmedel, såsom nötkött från Signhildsbergs gård, rapsolja från Nyborgs gård och honung från Årby Rusthåll. Sedan 2019 har Årby Rusthåll tre bisamhällen på Kiplingeberg och det är roligt att veta att honungen kommer från bin som kan ha flugit runt på våra fält och i våra skogsbryn. Utbudet kan variera efter säsong.

Signhildsbergs gård

Från Signhildsbergs gård (www.signhildsberg.se) får vi fint närproducerat nöt- och lammkött. Gården ligger vid Mälaren i Håtuna, Upplands-Bro, och drivs av Anna och Peter Holm. Verksamheten på gården består idag av spannmålsodling, nöt- och lammuppfödning, skogsbruk och fastighetsförvaltning. Anna och Peters målsättning är att förvalta och driva gården på ett hållbart sätt, både miljömässigt och ekonomiskt, så att kommande generationer ska ha möjlighet att fortsätta att leva och verka där. Inte helt olikt oss själva och vår egen vision 🙂

Deras köttproduktion är småskalig. De har cirka 30 får och 30 dikor av rasen Aberdeen Angus. För att leva så naturligt som möjligt äter djuren bara gräs. På sommaren går de på naturbeten invid Mälaren, som håller landskapet öppet och bidrar till biologisk mångfald. På vintern går de på lösdrift i ladugården där de endast äter ensilerat gräs från gården.

Vi är väldigt glada över samarbetet och att kunna erbjuda detta fina närproducerade nöt- och lammkött i gårdsbutiken.