Kiplingeberg vilt & gårdsbutik

På Kiplingeberg har vi i alla tider tagit hand om det vilt som fälls på markerna under jaktsäsongen. I vår gårdsbutik – Väsbylund Byggnadsvård & Gårdsbutik – har vi möjlighet att i liten skala dela med oss av denna fantastiska tillgång till restauranger och privatpersoner i Mälardalen som värdesätter närproducerat och klimatsmart viltkött av högsta kvalitet.

Klövviltet på Kiplingeberg lever av vad naturen ger dem under vår, sommar och höst och stödutfodras endast under vintern med ensilage från våra egna vallar. Allt viltkött veterinärbesiktigas och hängmöras före styckning. Vi saluför styckdetaljer, rökt viltkött och viltkorv av älg, kronhjort, dovhjort, rådjur, vildsvin och mufflon samt vildfågel som gräsand, fasan och duva.

Klicka här för aktuell prislista.

I gårdsbutiken säljer vi även andra småskaligt närproducerade livsmedel, såsom rapsolja från Nyborgs gård och honung från Årby Rusthåll. Sedan 2019 har Årby Rusthåll tre bisamhällen på Kiplingeberg och det är roligt att veta att honungen kommer från bin som kan ha flugit runt på våra fält och i våra skogsbryn. Utbudet kan variera efter säsong.

Öppettider gårdsbutiken: Torsdagar, fredagar och söndagar kl 13-16.

Öppettider jul & nyår: Söndag 29/12 kl 13-16 samt fredag 3/1 kl 13-16. God jul & gott nytt år!

Hitta hit: Väsbylund Byggnadsvård & Gårdsbutik, Bälinge-Väsby 6, 743 86 Bälinge. Gårdsbutiken ligger i en gammal skolbyggnad i Bälinge-Väsby, alldeles granne med gårdscentrum. Skyltar finns från landsvägen. Klicka här för karta.

  • Önskar ni beställa i förväg gör ni det enklast per epost till vilt@kiplingeberg.se eller per telefon 070-9917178 till viltmästare Michael Johansson. Beställningar kan ni välja att hämta i gårdsbutiken eller få hemlevererat (leverans sker enligt överenskommelse i Uppsala- och Stockholmsregionen).

Samarbetspartners

Vi har många fantastiska kunder och samarbetspartners som brinner för lokalproducerade och högkvalitativa råvaror. Det är med stolthet vi samarbetar med bland annat följande personer och företag:

Lux Dag för Dag & Henrik Norström, Stockholm

Eklundshof & familjen Bennbom, Uppsala

Bryggeriet Ångkvarn & Erik Bennbom, Uppsala

Uppsala Saluhall & Svenssons krogar, Uppsala

Cajsas kök & Cajsa Johansson, Uppsala

Landshövdingen & Uppsala slott, Uppsala