Kiplingeberg vilt

På Kiplingeberg har vi i alla tider tagit hand om det vilt som fälls på markerna under jaktsäsongen. I vår gårdsbutik – Väsbylund Byggnadsvård & Gårdsbutik – har vi möjlighet att i liten skala dela med oss av denna fantastiska tillgång till restauranger och privatpersoner i Mälardalen som värdesätter närproducerat och klimatsmart viltkött av högsta kvalitet.

Klövviltet på Kiplingeberg lever av vad naturen ger dem under vår, sommar och höst och stödutfodras endast under vintern med ensilage från våra egna vallar. Allt viltkött veterinärbesiktigas och hängmöras före styckning. Vi saluför styckdetaljer, rökt viltkött och viltkorv av älg, kronhjort, dovhjort, rådjur, vildsvin och mufflon samt vildfågel som gräsand, fasan och duva.

I gårdsbutiken säljer vi även andra småskaligt närproducerade livsmedel, såsom rapsolja från Nyborg och honung från Svartan.

Utbudet kan variera efter säsong.

Öppettider gårdsbutiken: Torsdagar, fredagar och söndagar kl 13-16. För särskilda öppettider under jul- och nyår, se www.vasbylund.se.

Hitta hit: Väsbylund Byggnadsvård & Gårdsbutik, Bälinge-Väsby 6, 743 86 Bälinge. Se karta här.

  • Önskar ni beställa i förväg gör ni det enklast per epost till vilt@kiplingeberg.se eller per telefon 070-9917178 till viltmästare Michael Johansson. Beställningar kan ni välja att hämta i gårdsbutiken eller få hemlevererat (leverans sker enligt överenskommelse i Uppsala- och Stockholmsregionen).
  • Den aktuella prislistan hittar ni här.

JULSKINKA PÅ VILDSVIN 🐗

Till jul kommer vi att kunna erbjuda rimmade julskinkor på frilevande vildsvin som bökat i skogarna runt om på Kiplingeberg. Skinkorna levereras rimmade och vacuumförpackade och kommer att finnas klara för avhämtning i gårdsbutiken den 20 december. Pris 350 kr/kg.

Förbeställda julskinkor finns klara för avhämtning i gårdsbutiken. Öppet torsdag 20/12, fredag 21/12 och söndag 23/12 kl 13-16. Välkomna!

Samarbetspartners

Vi har många fantastiska kunder och samarbetspartners som brinner för lokalproducerade och högkvalitativa råvaror. Det är med stolthet vi samarbetar med bland annat följande personer och företag:

Lux Dag för Dag & Henrik Norström, Stockholm

Hillenberg & Karl Ljung, Stockholm

Eklundshof & familjen Bennbom, Uppsala

Bryggeriet Ångkvarn & Erik Bennbom, Uppsala

Svenssons krogar & Martin Andersson, Uppsala

Cajsas kök & Cajsa Johansson, Uppsala

Landshövdingen & Uppsala slott, Uppsala